• Úvod
  • Kultura
  • Literatura
  • Novou pohádkovou knihu Tenkrát Svět doprovází jedinečné výtvarné zpracování

Novou pohádkovou knihu Tenkrát Svět doprovází jedinečné výtvarné zpracování

Novou pohádkovou knihu Tenkrát Svět doprovází jedinečné výtvarné zpracování
13. září 2017, Michaela Rozšafná

Planeta Země jako krásné a ekologické místo

Věděli jste, že existoval svět, ve kterém lidé nevěřili na duchy přírody, jako jsou víly, skřítci, vodní bytosti nebo třeba stromolidé? Dokonce si lidé v tomto světě nevážili přírody, ani zvířátek. O tom všem se zvídavý chlapeček jménem Vilík dozvídá od svých kamarádů, kterými jsou právě duchové přírody.

V září vychází nová pohádka s ekologickým a etickým podtextem Tenkrát Svět. Autory jsou Lukáš Vincour, Michaela Vincourová a Dominika Nováková, která příběhu propůjčila svůj jedinečný ilustrátorský styl.

„Planeta Země je po dlouhé době konečně zase krásné místo. Všechno je, jak má být, a každý je tu šťastný,“ zní hlavní motto knižní novinky.

Popudem k napsání pohádkové knihy pro děti i dospělé byla pro trojici umělecky a ekologicky založených mladých lidí potřeba přijít s příběhem, který ve čtenářích vyvolá přirozenou touhu chránit přírodu a vše, co k ní patří. Toto téma je v současné době čím dál tím více aktuální a svět podle autorů takové pohádky nutně potřebuje. „To, co čteme svým dětem, bychom měli pečlivě vybírat. Ovlivňuje je to více, než si myslíme,“ říká bývalá učitelka Michaela Vincourová, která je zároveň hlavní autorkou knihy. Společně se svým manželem, bubeníkem Lukášem Vincourem, stvořili pohádkový svět a věří, že by mohl čtenáře pozitivně ovlivnit.

Kniha vyšla v pondělí 11. září v distribuci vydavatelství Euromedia.

O autorech

Michaela Vincourová vystudovala sociální práci na škole v Praze. Několik let pracovala jako učitelka v různých mateřských školách, kde si uvědomila, jak jsou dětské knížky důležité a jakou mají moc. Odmala má silný vztah ke zvířatům, a proto se tomuto tématu aktivně věnuje.

Lukáš Vincour se narodil v Hranicích na Moravě a vystudoval střední školu se zaměřením na ochranu životního prostředí. Jako bubeník vystupoval s kapelami po celém světě a odehrál více než tisíc koncertů. Věnuje se také aktivitám spojených s ochranou zvířat a přírody. Jeho debutem v oblasti psaní byla kniha Cesta od punku ke svobodě.


Tato prezentace používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte.