Na jeviště Divadla loutek se zakutálelo vandrující vejce

Na jeviště Divadla loutek se zakutálelo vandrující vejce
8. června 2017, Klára Šebestová

Ostravské Divadlo loutek čeká v pátek v 17 hodin na alternativní scéně poslední premiéra této sezóny. Inscenace s názvem Jak šlo vejce na vandr v režii uměleckého šéfa divadla Václava Klemense vypráví známý příběh o toulavém vajíčku, které se se zvířecími přáteli vydalo za dobrodružstvím. Hra je určena dětem od tří let. 

Lidová pohádka vypráví o vandrujícím vajíčku, kterému se nechtělo jen tak čekat, až se z něj vylíhne kuře, a tak se mezitím vydalo do světa na zkušenou. Cestou se k němu připojilo několik zvířecích kamarádů – kocour, husa, koza a ježek - a putovali tak dlouho, až v černém lese potkali tlupu loupežníků. Vajíčko se tak konečně dočkalo pořádného dobrodružství! Známý příběh již dříve zpracovali například František Hrubín či Božena Němcová, pro Divadlo loutek ho nyní upravila dramaturgyně Daniela Jirmanová.

Děti budou moct vajíčko na jeho cestě doprovázet, zpívat si s ním a poradit mu, kdyby si náhodou s něčím on a jeho kamarádi nevěděli rady. Písničky k inscenaci složil hudebník Tomáš Rossi. Diváci se mohou těšit třeba na Song kvočen, Vandrovní song nebo Loupežnický song. Režie se ujal umělecký šéf divadla Václav Klemens a autorem výpravy je Michal Hejmovský. V představení hrají Aneta Červená, Božena Homolková, Lenka Pavlíčková, Robin Ferro a Richard Liberda.

Po páteční premiéře budou mít diváci možnost zhlédnout novou inscenaci do konce sezóny ještě dvakrát a to v neděli 11. a 18. června vždy v 10 hodin dopoledne.

Daniela Jirmanová
JAK ŠLO VEJCE NA VANDR

  • Režie: Václav Klemens
  • Výprava: Michal Hejmovský
  • Hudba: Tomáš Rossi
  • Hrají: Aneta Červená, Božena Homolková, Lenka Pavlíčková, Robin Ferro a Richard Liberda

Tato prezentace používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte.