Celé Česko čte dětem - co si odnesou do života naše děti?

Celé Česko čte dětem
17. května 2018, Michaela Rozšafná

Číst si spolu s dětmi anebo je nechat o samotě sledovat modré světlo digitálních zařízení? Umožnit jim rozvíjet fantazii a společně sdílet příběhy, nebo preferovat, aby celé hodiny hleděly bezmyšlenkovitě na obrazovku? Nový televizní spot neziskové organizace Celé Česko čte dětem připomíná, jak zásadní je společně strávený čas celé rodiny ve společnosti knihy a příběhů.

Stejně jako v předchozích dvou spotech Celé Česko čte dětem promlouvá svým nezaměnitelným hlasem k divákům herec Viktor Preiss. Jeho věty „Co si odnesou do života, je na nás. Čtěme dětem dvacet minut každý den,“ nepostrádají jednoduchý, ale jasný apel.

„Rád dělám smysluplné věci a toto je záležitost, která představuje problém. Problém dětského posluchače a dětí, které už dnes nenaslouchají, ale odezírají – z počítačů, mobilů a tak dále, a žijí si tak vlastní, izolovaný život. Za dvacet minut se dá proflákat významná část života, ale za stejnou dobu si můžete namalovat obrázek, vést zajímavý dialog nebo přečíst hezkou povídku,“ vysvětluje podporu čtení dětem Viktor Preiss.

Tato prezentace používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte.