Jo Nesbø - Doktor Proktor a vana času

Jo Nesbø - Doktor Proktor a vana času
9. dubna 2018, Jana Ptáčková

Jo Nesbø není jen slavný norský autor detektivek s Harrym Holem, ale také duchovní otec toho nejšílenějšího, nejpotrhlejšího a nejgeniálnějšího vynálezce všech dob – doktora Proktora!
Po výbušném prdicím prášku tentokrát sestrojil báječnou vanu, která umožňuje cestování časem...

Doktor Proktor a vana času

Zběsilá jízda časem v zábavném a napínavém pokračování příběhu o doktoru Proktorovi.

Doktor Proktor se vydává do Paříže, aby znovu našel svou dávnou lásku, Julietu Margarínovou. V poštovní schránce Lízy Pedersenové v Dělové ulici se jednoho dne objeví zvláštní pohlednice. Je od doktora Proktora. Líze a Bulíkovi se nakonec podaří vzkaz rozluštit a zjišťují, že doktor Proktor se bez jejich pomoci nemůže dostat nazpět z minulosti. Proč je ale jeho zpráva šifrovaná? Hrozí mu nějaké nebezpečí?

Doktorovi věrní přátelé se brzy ocitají v Paříži, kde potkávají Julietu. Tyto bývalé hrdličky se musely před téměř čtyřiceti lety rozdělit za velmi dramatických okolností a doktor Proktor nyní vyrazil za pomoci svého starého vynálezu, vany času, do minulosti, aby změnil chod tehdejších událostí. Nepodařilo mu však vrátit do přítomnosti a jediné, co vyplavalo z vany, u které na něj Julieta čekala, byla pohlednice adresovaná Líze. Nezbývá tedy nic jiného, než aby Líza s Bulíkem podnikli svou životní koupel a vyrazili do minulosti na pomoc doktoru Proktorovi.

  • Překladatel: Jiří Vyorálek
  • Počet stran: 288
  • Běžná cena: 278 Kč

Více o knize zde: https://www.jota.cz/doktor-proktor-a-vana-casu-2

Tato prezentace používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte.