• Úvod
  • Kultura
  • Literatura
  • Tipy na letní čtení pro děti: Pod značkou Pikola vychází encyklopedie, pohádka od Nepila i autobiografie Roalda Dahla

Tipy na letní čtení pro děti: Pod značkou Pikola vychází encyklopedie, pohádka od Nepila i autobiografie Roalda Dahla

ENCYKLOPEDIE VELMI DŮLEŽITÝCH VĚCÍ pro děti, které chtějí všechno vědět
ENCYKLOPEDIE VELMI DŮLEŽITÝCH VĚCÍ pro děti, které chtějí všechno vědět
14. července 2017, Michaela Rozšafná

Nakladatelství Euromedia zavedlo letos v květnu novou značku dětské literatury – Pikola. V letních měsících pod ní vychází několik zajímavých novinek.

ENCYKLOPEDIE VELMI DŮLEŽITÝCH VĚCÍ pro děti, které chtějí všechno vědět

Malí objevitelé od 4 do 7 let se v této přehledné encyklopedii s bohatými ilustracemi dozvědí vzrušující a velmi důležité informace o světě, který je obklopuje: o vesmíru, o minulosti naší planety, o kontinentech, o přírodě, o vědě, objevech či umění, ale také o vlastním těle a vůbec o spoustě dalších věcí, které v jiných knihách nenajdou. Pro zvídavé děti je tato knížka k nezaplacení!
Vychází 10. 7. 2017, 224 stran, cena 399 Kč.

Roald Dahl: Velké myší spiknutí

Každý den chodí malý chlapec kolem cukrárny s výlohou zaplněnou všelijakými úžasnými dobrotami – sklenicemi s velkými karamelkami a sladkými sirupy. Je to nejlepší cukrárna ve městě, až na to, že její majitelkou je paní Pratchettová – postarší vytáhlá babizna se špínou za nehty! Navíc je tak nafoukaná, že to svět neviděl. A chlapec se jí rozhodne trochu zavařit… Věděli jste, že z tohoto chlapce vyrostl spisovatel Roald Dahl? Autobiografický příběh nezklame fanoušky Dahlových knih, ani ty, kteří se s knihami jednoho z největších světových vypravěčů doposud nesetkali. Kniha je určena pro děti od 7 let.
Vychází 22. 7. 2017, 56 stran, cena 129 Kč.

František Nepil: Polní žínka Evelínka

Půvabnou, lehounkou Evelínku mají rádi všichni – polní zvířátka, ptáčci i děti. Však jim také pomáhá, seč jí síly stačí – zachraňuje lasičku, zouvá křepelátka a učí zajíce hrát polku… Ze všech nejvíc ovšem učarovala Francínkovi. Milovat polní žínku však dá obyčejnému smrtelníkovi pořádně zabrat! Z nového vydání příběhů dýchne na malé i velké čtenáře laskavý svět českých pohádek.
Vychází 26. 7. 2017, 144 stran, cena 249 Kč.

Lucie Kaletová: Primáček – klíč od světa pohádek

Primáček se svými přáteli budí každé ráno děti ke sledování pohádek. Zdálo by se, že jeho život je jednotvárný, ale opak je pravdou! Jednoho dne se do jeho domu vplíží tajemný vetřelec. A ráno chybí Primáčkův klíček, kterým se tato pohádková bytost podobná budíku natahuje. To však není vše! Ukáže se, že klíček je důležitý nejen pro Primáčka, ale pro všechny lidi i obyvatele říše pohádek. Nastává dobrodružná honba za zlodějem, nejen po všech koutech země, ale i vesmíru! Pro děti od 5 let.
Vychází 31. 7. 2017, 80 stran, cena 199 Kč.

Tato prezentace používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte.