Únorové novinky pro děti z Pikoly

Kristýna Gregorová: Vodavoděnka
Kristýna Gregorová: Vodavoděnka
9. února 2021, Michaela Fialová Rozšafná

Nakladatelství Pikola přichází v únoru s mnoha knižními novinkami pro děti už od 6 let od předních českých i světových autorů. Začtěte se se svými dětmi do krásných příběhů i edukativních knih...

Kristýna Gregorová: Vodavoděnka

Bohatě ilustrovaná naučná kniha, která vás přesvědčí, že voda není nuda! Věděli jste, že průměrný Středoevropan denně spotřebuje 110 litrů vody? Co mají společného vločky, i když je každá jiná? A kdo by se stal vládcem planety, kdyby měl vyhrát ten největší tvor...? Že nevíte? S knihou Voda voděnka získáte moře zajímavých informací, jak nebýt „plýtvák".
Kniha je určena dětem od 8 let, doporučená cena 349 Kč.

 

Klára Smolíková: Husité (Ilustroval: Honza Smolík)

Vydej se s námi na dobrodružnou cestu za husity! Navštívíme vojenské ležení s vozovou hradbou, ocitneme se v hradní hladomorně, vyslechneme kázání v Betlémské kapli, zažijeme zmatky na hoře Tábor a na skok se podíváme do Kostnice i Kutné Hory. Co vlastně způsobil před šesti sty lety mistr Jan Hus a co se dělo po bitvě u Lipan...? To nám prozradí nebojácní cestovatelé v čase Mikuláš a Anežka. Naši cestu do minulosti nám zpestří množství vtípků a komiksových příběhů.
Kniha je určena dětem od 10 let, doporučená cena 249 Kč.

 

Ben Hubbard: Jak se žilo v dávných dobách

Představte si, že byste se narodili v době kamenné. Nebo ve starověkém Římě či Egyptě, jako Skytové na asijských stepích, jako Vikingové na dalekém severu… Jak by se vám asi žilo? Někdy by to možná bylo nebezpečné, ale taky vzrušující a rozhodně zábavné! Podívejte se spolu s námi za dětmi z devíti dávných kultur celého světa (paleolit, neolit, Sumerové, Japonsko, Alexandrie, Egypt, Olmékové, Skytové, Vikingové) a dozvíte se, jak bydlely, co jedly, čím se bavily, zkrátka jak vypadal jejich život.
Kniha je určena dětem od 7 let, doporučená cena 299 Kč.

 

Emily Palmerová: Čaroponíci – Kamarádka pro Sunny

Fiona je štěstím bez sebe. Jejím novým poníkem bude Sunny, klisna se zlatavou srstí! Fiona v její hřívě objeví záhadný drahokam, který jasně září. Co to má znamenat? Fiona pomalu odkrývá tajemství poníků ze Třpytivé louky a jejich jezdkyň. Mohla by se i ona stát součástí tohoto tajného společenství? Sunny a Fiona musejí nejprve prokázat, že je spojuje víc než jen obyčejné přátelství. A když zničehonic zmizí jedna malá holčička, vypadá to, že se jim k tomu naskytla jedinečná příležitost…
Kniha je určena čtenářům od 8 let, doporučená cena 179 Kč.


Marta Guzowská: Detektivové z Tajemné ulice - Záhada ztracené brože

Když se Hanka ve výtahu seznámí s Péťou, jeho sestrou Anďou a potkanem Sherlockem, nic nenasvědčuje tomu, že by toho odpoledne měli zažít něco zvláštního. Na návštěvě u Péťovy a Andiny babičky se však ukáže, že bude zapotřebí detektiva. Nebo rovnou tří. Ztratila se totiž brož – důležitá rodinná památka, kopie šperku vévodkyně Isabely Czartoryské. Toho dne vstoupili do babiččina bytu jen její sousedka paní Hela, pošťák a opravář televizí. Kdo z nich vzácnou kamej ukradl? Série Detektivové z Tajemné ulice kombinuje dobrodružný příběh se zajímavostmi z historie a podává jej zábavnou, interaktivní formou. Čtenář je pomocí hádanek vtažen do děje a nucen logicky přemýšlet.
Kniha je určena čtenářům od 7 let, doporučená cena 249 Kč.


Daniela Krolupperová: Společenstvo klíčníků

Když čtrnáctiletý Martin přijíždí strávit část letních prázdnin k prastrýci v Rožmitále, nečeká nic jiného než pořádnou nudu. Jaké je jeho překvapení, když starý klíč, který mu prastrýc věnuje, rozpoutá celou sérii neuvěřitelných dobrodružství! K čemu klíč patří a jaké nezměrné tajemství skrývá? Díky pátrání potkává Martin nové kamarády Vojtu a Gábinu a společně se pak pouštějí do napínavého luštění šifer a prozkoumávání místního zámku i staré rozpadlé kovárny. Podaří se jim odhalit, jakou záhadu už po staletí střeží tajemné Společenstvo klíčníků...?
Kniha je určena čtenářům od 10 let, doporučená cena 249 Kč.


W. Bruce Cameron: Psí poslání – Příběh Baileyho

Každý pes má na světě svůj úkol, své poslání. Když se zlatý retrívr Bailey setká s osmiletým Ethanem, rychle přijde na to, jaké je to jeho: hrát si s chlapcem, prozkoumávat statek, na němž tráví léto, a když se Ethanova maminka nedívá, vylízávat dočista Ethanův talíř. Ale Bailey brzy zjistí, že život není vždycky jednoduchý, že někdy se stávají i špatné věci a že může existovat i vyšší poslání než jen bezstarostné hry a honba za pamlsky. Bailey pochopí, že musí především chránit chlapce, kterého miluje.
Kniha je určena čtenářům od 8 let, doporučená cena 259 Kč.

 

Eva Dienerová: Malované čtení – Opice nezbednice a jiné příběhy

Veselé příběhy o dvou opicích, které nadělaly neplechu v zoologické zahradě, o bojácné želvě, o neposlušném zajíčkovi a další, usnadňují dětem počáteční období samostatného čtení. Milé a aktuální texty, v nichž jsou vybraná slova nahrazena obrázky, mají vždy dobrý konec a pomáhají dětem rozvíjet slovní zásobu, fantazii a schopnost čtení s porozuměním.
Kniha je určena čtenářům od 6 let, doporučená cena 199 Kč.


Ester, Stará, Milan Starý: Nauč Edu abecedu

Jak se naučit správně číst a psát všechna písmenka v abecedě? S touhle knížkou hravě! Pomocí zábavných úkolů, jako je obtahování písmenek, hádání počátečních písmen jednotlivých slov, vybarvování, vyprávění přestane být abeceda pro děti záhadou a stane se jejich kamarádkou. Čekají na ně ale ještě další aktivity, které nenásilně pomáhají procvičovat grafomotoriku i slovní vyjadřování, postřeh, nebo třeba počítání. A až se dostanete k Ž, budou z dětí už hotoví písmáci!
Kniha vychází 17. 2.2021, doporučená cena 299 Kč.

Tato prezentace používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte.