• Úvod
  • Kultura
  • Literatura
  • Anča a Pepík 5: Vychází poslední díl komiksového dobrodružství oblíbených myšek

Anča a Pepík 5: Vychází poslední díl komiksového dobrodružství oblíbených myšek

Anča a Pepík 5
7. května 2018, Vladana Drvotová

Už jsou tu zase oblíbení hrdinové, Anča a Pepík. Tyhle důvtipné myší děti z Ušína zažívají každou chvíli nějaké dobrodružství, záhady se na ně hrnou a oni se často ocitají ve velkých nesnázích. Ale jsou odvážné a vynalézavé, takže zatím se jim vždycky povedlo dostat se z každého nebezpečí a na všechny nepřátele vyzrát. Nakladatelství Práh od podzimu 2016 postupně vydalo pět svazků s příběhy Anči a Pepíka z dílny královny českého komiksu Lucie Lomové, které malí i odrostlejší čtenáři dobře znají z časopisu Čtyřlístek. Poslední díl obsahuje příběhy z let 1998–2000.

Hned několikrát budou muset Anča s Pepíkem vymyslet plán, jak se dostat ze zajetí nebo jak zrušit kouzla. Zažijí honičku se zločinci a, jak se dalo čekat, zase zabloudí do Čarovného lesa, což slibuje další zázračné dobrodružství. Na konci pak najdete dlouhý výpravný příběh Studnou do pohádky, který završuje celé pětisvazkové vydání Sebraných myšek.

Anča a Pepík se narodili v roce 1986, když si Lucie Lomová se starší sestrou Ivanou, dnes uznávanou malířkou, na chalupě kreslily legrační postavičky a vymýšlely si k nim příběhy, stejně jako to s nimi v dětství dělal tatínek. Myší svět možná na první pohled působí dětsky, jde ale o svět bez příkras, který dokáže být stejně nebezpečný jako ten lidský. Dětem rozhodně nenabízí jednoduchá řešení na komplexní problémy světa a zároveň okouzluje humorem, dějem, který plyne jako o závod a hlavně... můžete si být jistí, že všechno vždycky dobře dopadne! Zvídavé myšky Anča a Pepík baví čtenáře i diváky – v úspěšné divadelní adaptaci souboru Buchty a Loutky a také na obrazovkách České televize v sedmidílném animovaném seriálu.

Lucie Lomová: Anča a Pepík 5

  • Vydává Práh, 104 stran, doporučená cena 299 Kč
Tato prezentace používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte.