Březnové novinky pro děti z Pikoly

Marta Maruszczaková: Tajemství mámina bříška anebo Odkud se berou miminka
Marta Maruszczaková: Tajemství mámina bříška anebo Odkud se berou miminka
10. března 2021, Michaela Fialová Rozšafná

V nakladatelství Pikola vychází v březnu řada dalších knih pro děti.


Marta Maruszczaková: Tajemství mámina bříška anebo Odkud se berou miminka

Seznamte se s Melánií, která chce vědět, odkud se vzala a jak přišla na svět. Mela pokládá mámě, tátovi a prarodičům otázky, ze kterých jsou dospělí často nesví. Holčička je zvídavá, a jak roste, chce vědět víc a víc. Proto vás tato kniha může při rozhovorech s dětmi o sexualitě a rozmnožování doprovázet několik let. Nabízí upřímné informace přizpůsobené možnostem chápání malého dítěte a napovídá, jak mu je taktně předat. Společné čtení a prohlížení krásných ilustrací uspokojí zvědavost dítěte a rodičům umožní vyhnout se trapným pocitům, když je syn nebo dcera překvapí zase další otázkou.
Kniha je určena dětem od 3 let, doporučená cena 299 Kč.

 

Katja Frixeová: Kamarádka z oblohy – Nejtajnější přání

V létě Stela nejradši přespává ve svém stromovém domku. Má odtud dokonalý výhled na nebe a může v klidu pozorovat hvězdy. Po jedné zvlášť vydařené noci plné padajících hvězd se na zahradě zničehonic objeví cizí děvčátko v zářivě bílých šatech. Vega tvrdí, že spadla z oblohy. Je opravdu létavice? A skutečně umí plnit přání? Těch má totiž Stelina rodina spoustu!
Kniha je určena čtenářům od 8 let, doporučená cena 249 Kč.

 

Zora Cejnková, Jitka Petrová: Elementi – Julie a její tajní kamarádi objevují svět

Komu se zjeví Elementi, ten už nemá nikdy život stejný jako dřív! Jsou čtyři a každý z nich ovládá jeden důležitý živel: Vzduch, vodu, zemi a ohnivou energii. Elementi řídí všechny tajemné procesy, které probíhají na naší planetě a mnohdy i ve vesmíru. A komu že se ukážou? Obyčejné malé holce Julii, která od toho okamžiku prožívá neuvěřitelná dobrodružství. Zcela jistě pochopí hodně o tom, jak to na světě funguje, protože se podívá do kanálu, do sopky, do bankomatu, na vesmírnou družici nebo třeba hluboko pod zem do ropného naleziště. Ale také pochopí něco i sama o sobě. Co? To je její velké tajemství, alespoň dokud neotevřete stránky téhle knížky.
Kniha je určena čtenářům od 7 let, doporučená cena 359 Kč.

 

Bear Grylls: Dobrodružství v džungli

Omar chce za každou cenu vyhrát. Za každých okolností musí být nejrychlejší a nejlepší, i kdyby kvůli tomu měl být nepříjemný na ty, kterým to zrovna tolik nejde. Jednoho dne ho kouzelný kompas přenese do hustého tropického pralesa – tváří v tvář smrtícím pavoukům, jedovatým hadům a také jeho novému průvodci, Bearu Gryllsovi. Společně si musí proklestit cestu nebezpečným podrostem a překonat řeku plnu krokodýlů… Dokáže se Omar zklidnit, zachovat chladnou hlavu a přizpůsobit se zákonu džungle?
Kniha je určena čtenářům od 7 let, doporučená cena 199 Kč.


Jan Lebeda: Medovníček a jeho nemocnice pro zvířátka

Skřítek Medovníček žije s Medulkou a malým Medulínkem spokojeně v chaloupce v lese, stará se o včeličky i ostatní zvířátka, ale jednoho dne se stane něco strašného – Medulínka unesou zlé africké včely. Medovníček s Medulkou neváhají a vydají se na dalekou cestu, aby Medulínka našli. S pomocí včelojeda se jim to podaří, ale po návratu domů zjistí, že jejich chaloupka je rozbořená. Protože jsou ale šikovní skřítci, postaví si novou chaloupku, ale ani teď nemají o dobrodružství nouzi. Musí z lesa vyhnat útočné asijské vosy, postarat se, aby byl v krajině dostatek vody, a nakonec si založí nemocnici pro zvířátka. Starají se o každé zvířátko, které jejich pomoc potřebuje, ale nejvíc o ta, která dnes z naší krajiny mizí. O tom, která to jsou a co vše skřítkové podnikají, se, milé děti, dočtete v nové Medovníčkově knížce.
Kniha je určena čtenářům od 6 let, vychází 10. 3., doporučená cena 299 Kč.


Artur Nowicki, Marcin Brykczynski: Objevuj s úsměvem: NA DVOU KOLECH

Skládačka Kačka, jednokolka a moped vás zvou na vyjížďku! Zábavné a hravé leporelo pro nejmenší děti je jako stvořené pro všechny fanoušky kol, jednokolek, trojkolek, odrážedel a motorek. Je libo závod koloběžek, návštěvu veletrhu motocyklů, výstavu historických velocipédů nebo slavný závod silničních kol ve Francii? Vše vám splníme! Leporelo je určeno ke čtení a prohlížení. Cvičí postřeh a vypravěčské schopnosti dětí a obsahuje rýmované hádanky i interaktivní úkoly.
Leporelo je určeno dětem od 4 let, doporučená cena 259 Kč.

 

Mike Barefield: Hele, život – Po stopách živých organismů všude kolem nás

Supervědecký detektiv Šerlok Houbeles je zpět! A spolu s ním i jeho hlodavčí spolupracovníci Kryšpín a Kryšpína. Tentokrát se po hlavě vrhají na záhady přírody, přijdou na kloub tajemství života a prostřednictvím vědeckých komiksů představí nejznámější osobnosti na poli přírodních věd. Odhal společně s nimi identitu mnoha neuvěřitelných obyvatel planety Země a až některý z té velespousty druhů vypátráš, můžeš směle zvolat: „Hele, život!"
Kniha je určena čtenářům od 6 let, vychází 18. 3., doporučená cena 299 Kč.

 

Dav Pilkey: Dogman 5 – Pán blech

Nejlepší psolicajt na světě a obránce bezbranných musí opět do akce. Ve městě totiž řádí nová banda zloduchů, s kterými je potřeba udělat krátký proces. Naštěstí Dogman není sám – do boje se zlem se spolu s ním vydává jeho parťák Superkotě a robot RETARD. Ale co to? Že se spojí dokonce i s největším padouchem Péťou? To svět neviděl! Sledujte nová dobrodružství hrdiny s psí hlavou!
Kniha je určena čtenářům od 7 let, doporučená cena 299 Kč.

Tato prezentace používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte.