Knížky na prázdniny pro malé knihomoly

Kouzelné pověsti našich krajů - Michal Vaněček, Renata Petříčková, Václav Ráž
Kouzelné pověsti našich krajů - Michal Vaněček, Renata Petříčková, Václav Ráž
19. července 2018, Kristina Bílá

Máme velké prázdniny a děti se rozprchly všude možně. Aby je ani na chvíli nepřepadla nuda, můžou si přibalit novinky z nakladatelství Bambook, které se tentokrát soustředí na zabavení těch, kteří o prázdninách pátrají po dobrodružství...

Kouzelné pověsti našich krajů - Michal Vaněček, Renata Petříčková, Václav Ráž

Jak to bylo s půlkou koně, kterou mají Pardubice ve svém znaku? Proč se řeka Metuje jmenuje právě takhle? A co vyvádějí permoníci v Koněpruských jeskyních nebo v Jihlavě? Čechy, Morava i Slezsko ukrývají mnoho neznámých legend plných úžasných dobrodružství. Odkryjte jejich tajemství! Žádný kraj nepřijde zkrátka.
To vše s tradičně pestrými ilustracemi Václava Ráže.
Pro děti od 8 let

Štěpán Kobliha není žádná bábovka - Iva Gecková, Petr Kopl

Štěpán Kobliha od svých učitelů nesklízí zrovna dobré reference. „Horšího žáka jsem v životě neučila. Nejenže vyrušuje v hodině, ale pohrdá učiteli, lže a nemá na prestižní škole, jako je tato, co dělat,“ tvrdí o něm třeba jeho učitelka Hrozivá. Tenhle kluk je sice trochu poděs, ale pokud je vaším problémem třeba nožní smrad, ukradli vám diamant, na němž závisí váš život nebo vám unesli rodiče a nevíte, co dál, Štěpán Kobliha je tu, aby vám pomohl.
Pro děti od 8 let

Stromy / Rostliny - Holger Haag

Prázdniny jsou ideální příležitostí vydat se na průzkum do přírody. Obě knížečky jsou v měkké vazbě, aby si je malí objevitelé strčili do kapsy a v případě potřeby hned vytáhli. Badatelé v každé z nich najdou 85 zajímavých druhů rostlin a stromů. Pomocí barevných boxíků v textu se navíc dozví různé zajímavosti – např. které stromy tu byly už za života dinosaurů? Nebo která rostlina kvete pouze od 6 do 12 hodin?  Dobrodružství nečeká!
Pro děti od 8 let

Tato prezentace používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte.