Komiksová dobrodružství myšek Anči a Pepíka mají čtvrtý díl!

Komiksová dobrodružství myšek Anči a Pepíka mají čtvrtý díl!
Vladana Drvotová

Vydejte se znovu do báječného myšího světa plného příběhů se šťastným koncem. V nakladatelství Práh vychází již čtvrté pokračování sebraných příběhů královny českého komiksu Lucie Lomové o dobrodružstvích a legraci, kterou zažívají myšky Anča a Pepík. Tyhle důvtipné myší děti z Ušína se už skamarádily s několika generacemi čtenářů, prošly se po divadelních prknech a prohnaly se obrazovkami v animovaném seriálu České televize.

Čtvrtý svazek sebraný komiksů zahrnuje příběhy z let 1996 – 1998. Čtenáře zavede samozřejmě znovu do domovského Ušína, dokonce do jeho tajemného podzemí. S myškami Ančou a Pepíkem se dostanou v balónu až do oblak, přenesou se do alchymistovy dílny v pohádkové minulosti, ale také až do předpeklí, kam se odvážné myšky vydají zachraňovat zesnulého rytíře Medarda. Tam i všude jinde budou  Anča s Pepíkem pátrat, zkoumat, objevovat, řešit, zachraňovat, vynalézat a odhalovat a vy můžete být u toho!

Svět Anči a Pepíka možná na první pohled působí dětsky, jedná se ale o svět bez příkras, který dětem rozhodně nenabízí jednoduchá řešení na komplexní problémy světa. Myší svět dokáže být stejně nebezpečný jako ten lidský. Zároveň ale okouzluje humorem, dějem, který plyne jako o závod a hlavně... můžeme si být jistí, že všechno vždycky dobře dopadne.

Anča a Pepík se narodili v roce 1986, když si Lucie Lomová se starší sestrou Ivanou, dnes velmi uznávanou malířkou, na chalupě kreslily legrační postavičky a vymýšlely si k nim příběhy, stejně jako to s nimi v dětství dělal tatínek. Kromě toho v sobě měly roční zkušenost z USA, kde je jako děti okouzlily kreslené televizní grotesky i komiksy.

Nakladatelství Práh vydává od podzimu 2016 příběhy Anči a Pepíka v pětidílném souborném vydání, opatřeném ilustrovanými doslovy.

Lucie Lomová: Anča a Pepík 4
Vydává Práh, 104  stran, doporučená cena 299 Kč

Tato prezentace používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte.