Lednové novinky pro děti z Pikoly

Dav Pilkey: Dogman a superkotě (4. díl)
Dav Pilkey: Dogman a superkotě (4. díl)
25. ledna 2021, Michaela Fialová Rozšafná

Zpestřením a zpříjemněním zimních dnů pro děti mohou být nové knihy z nakladatelství Pikola.

Dav Pilkey: Dogman a superkotě (4. díl)

Hrdina s psí hlavou a nejlepší „psolicajt" na světě se stal miláčkem davů. Ale protože zlo nikdy nespí, ani Dogman neusnul na vavřínech. Opět se zjevuje na scéně – a tentokrát není sám! Má nového chlupatého a ušatého parťáka – Superkotě. A hned musí společně vyřešit jednu záhadu. Když po nástupu kočičí chůvy zmizí nadějná filmová hvězda, Dogman a Superkotě se rovnou vydávají po horké stopě, aby přišli zmizení na kloub. Podaří se jim to, nebo jim plány na záchranu světa překazí zlotřilý padouch Péťa? Slavný tvůrce komiksových příběhů Dav Pilkey přináší další díl série, která trhá rekordy na světových žebříčcích.
Kniha je určena dětem od 7 let, doporučená cena 299 Kč.


Élise Gravelová: Mája a smraďoch z neznáma

Mája zbožňuje zvířátka (možná kromě komárů) a vychází s nimi na jedničku! Lidi? S těmi je to rozhodně o dost složitější… Kromě zvířat miluje Mája ještě makarony se sýrem, ale hlavně VĚDU. Až vyroste, bude z ní světoznámá zooložka, bude mít parádní laboratoř na stromě v džungli a taky opičího asistenta Huga. Jen počkejte! Jednoho dne najde Mája v popelnici za domem zvláštního zapáchajícího tvora a jako budoucí vědkyni je jí to hned jasné – právě objevila nový živočišný druh! Odkud se asi vzal? A čím se živí? Parádní příležitost tohle všechno odborně vyzkoumat! Co se ale stane, když podivný tvoreček jednoho dne záhadně zmizí? Začtěte se do Májina báječného deníčku postřehů!
Kniha je určena dětem od 8 let, doporučená cena 259 Kč.


Alexa Pearlová: Sasanka – dobrodružství neobyčejného hříbátka

Seznamte se se Sasankou. Hříbátkem se zvláštní bílou skvrnou na hřbetě. Sasanka však není jen tak obyčejná klisnička. Cítí, že je úplně jiná, než ostatní koníci z jejího stáda. Jen pořád nemůže přijít na to, čím to je. Když ostatní chodí pěkně v řadě za sebou, Sasanka chce běžet a běžet, co nejrychleji může. Nejraději by létala v oblacích. Co by to však bylo za koně, aby se proháněl někde mezi mraky? Sasanka již brzy přijde na to, že být zvláštní vlastně nemusí být vůbec špatné. Přidejte se k Sasance a rozlouskněte spolu s ní velké tajemství.
Kniha je určena dětem od 6 let, doporučená cena 199 Kč.


Martin Petiška: Pohádková maminka

Jsou děti, které nechtějí spát. Taková je i Alenka z naší knížky. Naštěstí má ale maminku, která si s ní umí krásně povídat. A z toho povídání pak vymýšlí nádherné pohádky. O neobvyklých hrdinech. Třeba o malé tmě Amálce. Nebo o usměvavé sluníčkové princezně a její sestře Mračivce. O strašidýlku, které se moc bálo strašení a bubáků. O Krtkojedovi nebo o tygříkovi, který musel k zubaři. Jedna pohádka se prolíná s druhou a mezitím si Alenka s maminkou povídá o všem, co ji trápí, co jí nedá spát. A pomocí všech těch příběhů se jí strachy postupně z hlavy vytrácejí a místo nich přichází ten krásný pocit, že všechno na světě je v pořádku
Kniha je určena čtenářům od 4 let, doporučená cena 259 Kč.


Julie Sykesová: Akademie jednorožců 5 – Lily a tanečník

Lily je na Akademii jednorožců tak šťastná! Miluje svého laskavého a starostlivého jednorožce Tanečníka. Jen by si přála, aby se tolik nebála, když mu sedí na hřbetě a on s ní uhání a skáče stejně rychle jako jejich přátelé. Když ale stromy kolem Třpytivého jezera náhle začnou umírat, Lily musí překovat své obavy a vydat se na napínavé dobrodružství, aby našla lék!
Kniha je určena čtenářům od 6 let, doporučená cena 159 Kč.


Tanya Stewnerová: Lily Větroplaška 7 – Na vlky se nesahá!

Zvířecí tlumočnice Lili je v úzkých – někdo ji totiž unesl! Ještěže Lili dokáže mluvit s lesními zvířaty a ta dělají všechno pro to, aby jí umožnila utéct. Skutečně pomoci jí ale může jen vlk Askan, který se objeví na poslední chvíli. Lili je v šoku, když zjistí, že i její nový přítel je v nouzi. Lidé z okolních vesnic mu jsou v patách a usilují mu o život. Lili se ho zoufale snaží zachránit, ale času je málo.
Kniha je určena čtenářům od 8 let, doporučená cena 199 Kč.


Martina Kolmanová: Logopedie s úsměvem – Učíme se hlásku L

Pracovní logopedický sešit od známé české logopedky Martiny Kolmanové ocení nejen všichni logopedi, ale také rodiče. Kniha přináší více než 100 úkolů zaměřených na hlásku L a je určena dětem, které se tuto hlásku učí vyslovovat. Děti díky této publikaci mohou rozvíjet své zrakové vnímání, naučí se určit pozici hlásky L ve slově (rozdělování slov na slabiky, vytleskávání, určení slabik ve slově) a procvičí výslovnost ve slovech i větách. Naučí se správně tvořit množné číslo, používat předložky i rody jmen. Autorka nezapomíná ani na rozlišování rýmu, popis obrázku, nadřazené pojmy, logické dvojice apod.
Doporučená cena 299 Kč.

Tato prezentace používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte.