Prázdninové čtení pro děti

HRAJ SI A VYBARVUJ: MALÝ PRINC
HRAJ SI A VYBARVUJ: MALÝ PRINC
10. července 2018, Michaela Rozšafná

Dvouměsíční prázdniny mohou děti strávit nejen v přírodě, ale i ve společnosti veselých, hravých, poučných a zajímavých knih. Novinky z edice Pikola (vydavatelství Euromedia) mnohdy navíc potěší také jejich rodiče. Představujeme vám výběr, který by žádný školák neměl o prázdninách opomenout.

Susanne Riha: HURÁ DO LESA. ZVÍŘATA A ROSTLINY V PRŮBĚHU ROKU

https://www.balonek.cz/storage/photo/large/hura_do_lesa.jpgBohatě ilustrovaná kniha o přírodě provádí děti jednotlivými ročními obdobími. Seznámí se s nejdůležitějšími zvířaty a rostlinami našich lesů a poprvé nahlédnou do ekologické rovnováhy přírody. Dozví se, co se v lese měsíc po měsíci odehrává: jak dospívají mláďata a kde hledají ochranu, kdo se v noci potuluje lesem, co zde roste, kvete a plodí a nakolik je hmyz důležitý pro les, jak lesu pomáhá lesník, jak se stromy starají o podnebí a o koloběh vody a která zvířata bydlí v jednotlivých patrech lesa. Už při pouhém listování objeví děti spoustu zajímavých informací a pozoruhodných detailů. Kniha je určena pro malé průzkumníky od 6 let.

Bear Grylls: PŘÍRUČKA PRO ZAČÍNAJÍCÍ DOBRODRUHYBear Grylls: PŘÍRUČKA PRO ZAČÍNAJÍCÍ DOBRODRUHY

Příručky populárního britského moderátora, spisovatele a dobrodruha Bear Gryllse jsou určeny pro věk 8–12 let. Nabízejí praktické rady, tipy a triky pro pobyt v divoké přírodě a spoustu užitečných znalostí a dovedností, které patří do výbavy začínajícího dobrodruha.

Frank a Katrin Keckerovi: PRŮVODCE PŘÍRODOU PRO DĚTI

Frank a Katrin Keckerovi: PRŮVODCE PŘÍRODOU PRO DĚTIPrůvodce světem zvířat a rostlin pro děti. Obsahuje 200 různých druhů, které doplňují výstižné fotografie a rámečky se zajímavostmi. S ohledem na dětské čtenáře jsou v textu i tipy na různé zábavné a vzdělávací aktivity. Kniha se hodí nejen jako zdroj informací třeba k rozšíření školního učiva, ale i do terénu jako průvodce při rodinném výletu do přírody. Přehledná i zábavná příručka s hezkou grafickou úpravou v praktickém formátu.

Lilliana Fabisinská: HOUBY

Lilliana Fabisinská: HOUBYKnížka plná aktivit pro malé děti, inspirovaná textem i ilustracemi Antoina de Saint-Exupéryho. Postavy a výjevy z knihy ožívají v nejrůznějších úkolech, jako jsou spojovačky, bludiště, hledání rozdílů, kvízy, zábavné otázky a další. Zvětšené původní ilustrace v černobílém provedení lákají k vybarvování. Navíc autoři využili některých prvků k tomu, aby nenásilnou formou dětem předali zajímavé informace – o přírodě, vesmíru i naší planetě.

HRAJ SI A VYBARVUJ: MALÝ PRINC

HRAJ SI A VYBARVUJ: MALÝ PRINCKnížka plná aktivit pro malé děti, inspirovaná textem i ilustracemi Antoina de Saint-Exupéryho. Postavy a výjevy z knihy ožívají v nejrůznějších úkolech, jako jsou spojovačky, bludiště, hledání rozdílů, kvízy, zábavné otázky a další. Zvětšené původní ilustrace v černobílém provedení lákají k vybarvování. Navíc autoři využili některých prvků k tomu, aby nenásilnou formou dětem předali zajímavé informace – o přírodě, vesmíru i naší planetě.

Isabelle Metzenová: ČMÁRÁNÍ PRO RADOST

Isabelle Metzenová: ČMÁRÁNÍ PRO RADOSTChceš umět kreslit veselé, jednoduché obrázky a barvami jim dodávat život? Ilustrátorka Isabelle ti ukáže, jak se to dělá! Krok za krokem ti jako předlohu nakreslí své nejoblíbenější malůvky. V knížce najdeš spoustu místa, kde si můžeš kresbičky vyzkoušet a nacvičit. Na tvoje pastelky čeká celá řada nevybarvených obrázků. Začni čmárat a nechej se překvapit vlastní kreativitou. Něco navíc: Videonávod ke každému projektu Škola kreslení a profesionální tipy přímo od Isabelly Kreativní nápady: ilustrace na blahopřání & dekorativní dárky.

Honza Smolík: INSPEKTOR HOPKINS ZASAHUJE

Honza Smolík: INSPEKTOR HOPKINS ZASAHUJEDějiny mohly proběhnout úplně jinak – Karel IV. mohl být otráven, Marco Polo mohl na své cestě do Číny zmizet, a Jan Žižka mohl být poražen hned ve své první bitvě. Naštěstí je tu Tajná společnost hlídačů historie a její agent inspektor Hopkins, který s pomocí svého parního chronoportu pokaždé přijde včas a uvede věci na pravou míru. Vyzkoušejte si svůj postřeh a důvtip při řešení více než čtyř desítek detektivních příběhů z nejrůznějších historických období. Určitě se pobavíte a dozvíte se věci, o kterých jste možná neměli ani tušení.

Antoine de Saint-Exupéry: MALÝ PRINCAntoine de Saint-Exupéry: MALÝ PRINC 

Nesmrtelný příběh havarovaného letce a Malého prince, plný fantazie, originálních ilustrací, neopakovatelné atmosféry, nádherných obrazů i zajímavých myšlenek, opět ožívá, tentokrát ve vydání tak malém, aby se vám vešlo přesně do kapsy. Prožijte dobrodružství Malého prince, kdekoli právě budete!

Roald Dahl: KOUZELNÝ PRST

Roald Dahl: KOUZELNÝ PRSTPan Frejka a jeho synové hrozně rádi loví divoké kachny a vysokou. Holčička, která žije na sousední farmě, to ale nemůže vystát! Proč by někdo chtěl zabíjet nevinná zvířata?! Jednou v sobotu uvidí, že se Frejkovi zase chystají na lov, a nedokáže si pomoct – ukáže na ně svým kouzelným prstem... V okamžiku se spustí smršť kouzel! Když se Frejkovi na druhý den probudí, zjistí, že jim narostla místo rukou kachní křídla! Jak to vypadá, když jedna obyčejná člověčí rodinka bydlí v ptačím hnízdě, a kachní rodinka se přestěhuje do domečku? A co všechno budou muset Frejkovi změnit, aby se stali znovu lidmi? Kniha je určena dětem od 7 let.

Ivona Březinová: KOČKA KAČKA

Ivona Březinová: KOČKA KAČKAVeselé příhody kočky Kačky, která zažívá všední i nevšední dobrodružství se svou rodinou Kukačkových i se zvířecími kamarády ze sousedství. V první části knihy nás Kačka seznamuje s rodinou, do níž kromě táty, mámy a dvou dětí patří i papoušek jménem Kordula, ve druhé části sní Kačka o tom stát se herečkou, a skutečně nakonec zazáří v televizní reklamě na kočičí granule. Kniha uznávané české autorky, vyprávěná vtipným a srozumitelným jazykem, je ideální pro děti, které už jsou schopné číst jednodušší texty bez pomoci.

Meg Cabotová: PRINCEZNOU NA KRÁLOVSKÉ SVATBĚ

Meg Cabotová: PRINCEZNOU NA KRÁLOVSKÉ SVATBĚOlivii se plní sen! Tak dlouho si přála osobně poznat svého tatínka, až se jí to konečně podařilo. A co víc… zjistila, že je ve skutečnosti opravdová princezna, a teď žije s rodinou v paláci v evropském knížectví Genovia. Jenže to pořád není všechno. Její nevlastní starší sestra Mia se vdává a Olivia půjde na svatbě za družičku! Olivia má se svatbou spoustu starostí, protože jí připadá, že tatínek i Mia se víc zabývají řízením země než barvou ubrousků na svatební tabuli. Naštěstí je tady Grandmere, která s Olivií vezme všechno pevně do rukou a nesmlouvavě chystá svatbu podle vlastních představ, bez ohledů na přání nevěsty. Olivia právě nastupuje na místní akademii pro děti ze šlechtických rodů, takže kromě starostí se svatbou musí ještě zápasit s úklady žárlivé sestřenice, unikat před pozornostmi nemotorného ctitele a možná se i trochu spřátelit s dalším spolužákem, o kterém všechny dívky ve třídě sní. Ještěže si Olivia, tak jako kdysi její sestra Mia, všechno zapisuje do deníku. Aspoň tomu se může svěřit se svými nejhoršími obavami, že tahle královská svatba skončí naprostou katastrofou…

Georgia Pritchettová: FREDY, NEJVĚTŠÍ STRAŠPYTEL A PŘÍTEL UFOUNŮ

Georgia Pritchettová: FREDY, NEJVĚTŠÍ STRAŠPYTEL A PŘÍTEL UFOUNŮSeznamte se s největším strašpytlem na povrchu zemském i ve vesmíru. Přesně tak! Fredy má zase hlavu plnou starostí, a tentokrát to nejsou jen ledajaké pozemské starosti. Fredy se chce stát astronautem! Fíha... má na to velice speciální věcičku – ten nejvymazlenější dalekohled! Alanovi se však vylíhne v hlavě velice zlotřilý nápad: postaví si vesmírnou raketu, aby se mohl stát vládcem vesmíru. A pak ho zničit! Fredy má strach z ufounů, létajících talířů i z toho, že z něho udělají polívku. Naštěstí si do batůžku přibalil letáček Jak se přestat bát. Podaří se Fredymu zachránit vesmír? Pekelně vtipná dobrodružství jednoho nezbedného strašpytla jménem Fredy pokračují!

Gary Northfield: ZEBRA JULIUS

Gary Northfield: ZEBRA JULIUSHrom aby udeřil do savany, když říkám, že zebry nejsou koně!... Myslíte si, že znáte zebry, hm?! Jasně, mají hezké proužky, jí trávu a občas si je dá k večeři lev. To ale ještě neznáte Juliuse! Tenhle zebroun to dotáhl až do gladiátorské arény v Římě! Pravda, trochu omylem, ale bojovnost, statečnost a ostrovtip mu nechybí. Když se před zraky všech v aréně neohroženě postaví zběsilému gladiátoru Viktoriovi, vyslouží si přízeň publika i císaře, který mu nabídne, aby se stal gladiátorem. Dobrodružná, humorná a lehce potrhlá kniha o odvážném zebřím bojovníkovi Juliusi Zebrovi je pro čtenáře od 8 let.


Tato prezentace používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte.