Srpnové knižní novinky z edice Pikola

Mike Barfield: Atom v kupce sena
Mike Barfield: Atom v kupce sena
12. srpna 2019, Michaela Fialová Rozšafná

Mike Barfield: Atom v kupce sena

Věděl jsi, že diamanty a uhlí jsou ve své podstatě to samé? Nebo že smrtící přísada, která se používá k výrobě nejnebezpečnější zbraně v historii lidstva, se nachází i v obyčejné láhvi balené vody? Absolutně všechno ve vesmíru je vytvořeno z 92 částic. Mnohé ze složek atomů můžeme nalézt dokonce i u nás doma. Tento zábavný průvodce chemickými prvky je doslova nabitý fakty o částicích tvořících vše kolem nás. Tak neváhej a připoj se k proslulému vědeckému detektivovi Sherlocku Omsovi, který zkoumá prvky ukryté přímo u tebe doma. Pomoz mu s jeho výbušnými experimenty a prostřednictvím atomických komiksů se seznam s nejslavnějšími vědci, kteří objevili prvky a jejich úžasné účinky.
Pro děti od 7 let.

 

Ivana Fexová: Dobrodružství Fany a Beryho

V malé vesničce mezi starobylými městy Telč a Dačice žijí na farmě dva psi – Fany a Bery. Jsou to pěkní nezbedové, rádi utíkají z farmy a vyvádějí nejrůznější lumpárny, jimiž rozčilují svého souseda krkavce Emana. Pozoruje je z výšky a všechny jejich příhody si pařátkem zaznamenává do svého deníku. V naší knížce pak o nich vypráví všem dětem, které mají rády pejsky a přírodu. Na závěr každé kapitoly jsou jednoduché otázky k textu, informace o zvířátkách, která se v knížce objeví, a také malá a snadná křížovka, takže děti jsou po každé kapitole aktivně zapojeny do děje.
Pro děti od 3 let.

 

Hans de Beer: Lední medvídku, kam pluješ (vychází 12. srpna)

Malý lední medvídek Lars žije s rodiči na dalekém severu, v zemi věčného sněhu a ledu. Nemá ani tušení, že existují i nějaké jiné země, které vypadají úplně jinak než jeho domov. To se ale již brzy má změnit. Náhoda tomu chce a malý Lars se ocitá sám uprostřed moře na veliké kře a potom dokonce jen na sudu. Pluje přímo na jih, vstříc neznámé zemi, podivuhodným zvířatům, novým kamarádům a velkému dobrodružství.
Pro děti od 3 let.

 

Matt Stanton: Třídní šašek 2 – Na scénu!

Max je třídní vtipálek. Poté, co bojoval proti třídnímu učiteli Armstrongovi a zúčastnil se volby předsedy třídy, nyní je pevně rozhodnut zkusit štěstí jako komik v místní soutěži talentů. Jak to tak ale bývá, vše se neplánovaně komplikuje. Nejenže si z něj naprosto nemístně střílí klaun, ale také mu unesou dědu, málem ho sežere policejní pes a na jevišti mu to fakt nesedne. Jenomže ono tu vlastně nesedí víc věcí. Je to jen na Maxovi, zda to všechno zvládne rozmotat a uvést na pravou míru.
Pro školáky od 7 let.

 

Roald Dahl: Karlík a velký skleněný výtah

Pozor! Pokračování Karlíka a továrny na čokoládu je tady! Karlík se stal váženým majitelem továrny na čokoládu. Když spolu se svou rodinou a panem Wonkou vystřelí skleněným výtahem na oblohu, nedopatřením se ocitnou na oběžné dráze Země. Najdou tu nejen nově postavený Vesmírný hotel USA, ale i ty nejnebezpečnější stvůry z celého vesmíru.
Kniha je určena čtenářům od 7 let.

 

Jenny Jacobyová: Postav si vlastní DINOSAUŘÍ MUZEUM

Přišla ti bedna plná úchvatných zkamenělin a nálezů do muzea. Rozbal ji a vyndej vše, co budeš potřebovat pro dokončení exponátů. Každá pravěká skládací kostra je doplněna jednoduchými instrukcemi. Tak najdi tu správnou místnost na plánku muzea a pusť se do toho! Na závěr ještě umísti doplňkové exponáty a muzeum může otevírat. Kromě zkamenělin a nálezů do muzea kniha obsahuje základní historii dinosaurů, popis jejich základních druhů a rozdělení.

 

Geert-Jan Roebers: Tvořivá knížka o ptácích

Čím víc toho budeš o ptácích vědět, tím zábavnější pro tebe bude jejich pozorování. Víš třeba, proč mají ptačí samečkové zpravidla barevnější peří než samičky? Nebo jak to dělají sýkorky, aby měly v budce čisto, i když v ní hnízdí s mláďaty? S touhle tvořivou knihou plnou hádanek a nápaditých úkolů se o ptácích dozvíš spoustu zajímavostí a navíc se naučíš, jak některé z nich přilákat do zahrady.

Tato prezentace používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte.