• Úvod
  • Kultura
  • Literatura
  • Tipy na srpnové čtení pro děti: Pod značkou Pikola vychází tvořivá kniha o přírodě, zvířecí příběhy i pohádky od Nepila

Tipy na srpnové čtení pro děti: Pod značkou Pikola vychází tvořivá kniha o přírodě, zvířecí příběhy i pohádky od Nepila

Zbyněk Černík: Velká medvědí cesta
Zbyněk Černík: Velká medvědí cesta
14. srpna 2017, Michaela Rozšafná

Nakladatelství Euromedia zavedlo letos v květnu novou značku dětské literatury – Pikola. V letních měsících pod ní vychází několik zajímavých novinek.

Zbyněk Černík: Velká medvědí cesta

Není medvěd jako medvěd. V různých částech světa žijí různé druhy chlupáčů – liší se od sebe velikostí, barvou srsti, hladkostí tlapek, chutěmi a způsobem života vůbec. Včetně toho milostného! Obvykle se spolu navzájem příliš nestýkají, ale v této knížce je tomu jinak. Když obrovský bílý lední medvěd Knut pozve svoje kamarády, malé černé malajské medvídky Kualu a Lumpura, na návštěvu k sobě do Arktidy, je zaděláno na pořádně dobrodružnou medvědí výpravu. Kniha je určena pro děti od 6 let.
Vychází 16. 8. 2017, 64 stran, cena 199 Kč.

První encyklopedie vesmíru

Tato příručka pro nejmenší čtenáře z ediční řady Prvních encyklopedií je věnována vesmíru. Děti zde najdou informace o tom, jak vznikla sluneční soustava, poznají její planety a vydají se na cestu do hlubin kosmického prostoru. Poutavé texty provázejí názorné ilustrace a úchvatné fotografie ukazující vesmír v celé jeho kráse. Se stručnými fakty a zábavnými kvízy se získávání nových informací stane zábavou.
Vychází 22. 8. 2017, 136 stran cena 279 Kč.

Erika Scheueringová: Nejhezčí příběhy o zvířátkách

Beránek Chomáček se sám vydá na svůj první výlet, avšak zabloudí v lese. Naštěstí ho rychle vystopuje pes Ringo. Dva rozpustilí poníčci Kaštánek a Běla vyplaší stádo krav. Prohnaný žabák Kuba nastraží past na čápa Eduarda a jezevec Ota nalezne nový domov. Pětadvacet příběhů o zvířátkách vypráví o malých zvířecích dobrodružstvích, o přátelství, vzájemné pomoci a důvěře. Příběhy doprovází nádherné ilustrace Raye Cresswella. Knížka je určená k předčítání pro děti od 4 let a pro začínající čtenáře.
Vychází 23. 8. 2017, 128 stran cena 249 Kč.

Felicitas Kuhnová: Moje nejkrásnější Vánoce

A zase se blíží Vánoce, je doba Adventu. Venku mrzne a všude leží spousta sněhu. Ale děti jsou pěkně v teple doma, už se těší na vánoční cukroví a píšou a malují přáníčka pro Ježíška. Nikdo se netěší na Vánoce tolik jako děti. Tato vánoční knížka je určena především jim. Dozví se v ní o různých vánočních zvyklostech a tradicích, připraví si nejkrásnější vánoční přání, naučí se péct ty nejvoňavější perníčky a skořicové hvězdičky, vyrobit adventní věnec. Obdarovány budou krásnou pohádkou, vánočními příběhy a také koledami, které k tomuto vzácnému času patří. Kniha je určena dětem od 5 let.
Vychází 25. 8. 2017, 96 stran, cena 199 Kč.

Nicole van Borkulo, Geert‑Jan Roebers: Tvořivá knížka o přírodě

Každý z nás si pamatuje, s jakým okouzlením sbíral mušle na pláži, žasl nad barvami podzimního listí, obdivoval let motýla a radoval se z objevu záhadné houby. Ale jaký živočich mušli vytvořil a žil v ní? Proč se listí na podzim zbarvuje, jak se zrodil motýl a jaká tajemství ukrývá svět hub? V této ilustrované knize pro mladší školáky, pojaté spíše jako kreativní pracovní sešit, jsou odpovědi podány hravě a nápaditě. Čtenář je získává aktivně – vybarvováním, luštěním hádanek a plněním zábavných úkolů.
Vychází 25. 8. 2017, 64 stran, cena 299 Kč.

František Nepil: Strakaté pohádky

Strakaté pohádky pocházejí z pozůstalosti Františka Nepila. Psal je nejspíše na začátku sedmdesátých let a doposud nebyly nikdy vydány. K souboru, který připravoval autor, přidaly editorky další čtyři pohádky, které vznikly zhruba ve stejné době a byly uveřejněny v dětských časopisech. Velké i malé čtenáře spolehlivě potěší autorův nenapodobitelný jemný humor a nadhled, s nimiž nově pojednává osvědčené pohádkové náměty.
Vychází 30. 8. 2017, 88 stran, cena 199 Kč.

Tato prezentace používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte.