Zajímavé knihy pro děti z nakladatelství Grada z konce loňského roku

Bubákov - Michal Vaněček, Renata Petříčková, Václav Ráž
16. února 2018, Kristina Bílá

Představujeme zajímavé knihy vydané na konci roku 2017 v nakladatelství Grada: BubákovZimní škola v příroděPísničky z pohádek a filmů od Zdeňka Svěráka a Jaroslava Uhlíře a Řím.

Bubákov - Michal Vaněček, Renata Petříčková, Václav Ráž

Bubajzlík a tajemný hrad
Bubajzlík je malý bubáček, který se narodil ve sněhu před starým hradem Bubákovem.Byla mu zima, a tak se vydal do hradu ohřát. Narazil tam na tři milé čarodějnice – Drátenici, Metrnici a Jitrnici, které vaří pro všechny čokoládu. Postupně se seznamuje s dalšími obyvateli a odhaluje tajemství celého hradu. Pojďte s Bubajzlíkem všechno pořádně prozkoumat a zažít pravé dobrodružství.

Více o knize zde: https://www.grada.cz/bubakov-9870/

Zimní škola v přírodě  - Zuzana Pospíšilová, Markéta Vydrová

Tajemné stopy
Vydejte se po tajemných stopách a zlepšete se ve čtení! Když Robin, Jenda, Vojta a Ondra zjistí, že se na kopci za horskou chatou objevují obrovité šlápoty ve sněhu a sáňky se zničehonic samy prohánějí po svahu, je jasné, že se na zasněženém obzoru rýsuje velká záhada… Větší, než si kluci vůbec dokážou představit. 

Více o knize zde: https://www.grada.cz/zimni-skola-v-prirode-9262/

Písničky z pohádek a filmů - Zdeněk Svěrák, Jaroslav Uhlíř, Vlasta Baránková

Oblíbili jste si písničky Zdeňka Svěráka a Jaroslava Uhlíře?  V bohatě ilustrovaném zpěvníku najdete ty nejznámější písničky z pohádek a filmů. A konečně je tu máte všechny hezky pohromadě! Nechybí například takové pecky jako Dělání, dělání, Není nutno, Čechy krásné, Čechy naše, Zavolejte stráže, Statistika, Pod dubem za dubem, Kdyby se v komnatách, Ani k stáru a mnoho dalších. Máte je tu nejen s texty, notami a akordy, ale i s kouzelnými obrázky Vlasty Baránkové.

Více o knize zde: https://www.grada.cz/pisnicky-z-pohadek-a-filmu-9095/

Řím - Veronika Válková, Petr Kopl

Pozdvižení v Pompejích
Být něčí otrokyní nikdy nebyl Bářin sen. V rodině Lolliů se ale k otrokům chovají slušně, a tak tu Báře zas tak zle není. Pomalu zjišťuje docela překvapivé věci o běžném životě Římanů – příprava rybí omáčky garum a praní tog patří k těm nechutnějším. Postupně je ale zapletena do záhady ztracených klíčů, na jejímž vyřešení závisí osud celého domu Lolliů a možná i něčí život!

Více o knize zde: https://www.grada.cz/rim-9261/

Tato prezentace používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte.