• Úvod
  • Kultura
  • Literatura
  • Zářijové knižní novinky: Velká kniha pohádek od Pavla Šruta a Čarodějnice od Roalda Dahla

Zářijové knižní novinky: Velká kniha pohádek od Pavla Šruta a Čarodějnice od Roalda Dahla

Roald Dahl: Čarodějnice
Roald Dahl: Čarodějnice
20. září 2017, Michaela Rozšafná

Roald Dahl: Čarodějnice

Skutečná čarodějnice schlamstne dítě se stejnou chutí, jako když sníš talíř jahod se šlehačkou! Představte si bandu čarodějnic, které vypadají téměř jako obyčejné ženské, vydávají se za bojovnice za lidská práva a k tomu všemu nesnášejí děti, protože jsou titěrné a nepříjemně roztomilé a taky smrdí jako psí hovínka! Když se náš odvážný malý hrdina náhodou ubytuje se svojí babičkou do stejného hotelu jako čarodějnice, je malér na spadnutí. Obsah čarodějnické výroční schůze, sjednané za účelem projednání plánu na zmizení všech dětí v Anglii, by nechtěl vyslechnout nikdo. Ani v hotelu s tak půvabným jménem jako Nádherná vyhlídka. Kniha je určena pro děti od 7 let.
Vychází 11. 9. 2017, nakladatelství Pikola. Cena 249 Kč, 248 stran

Pavel Šrut: Velká kniha českých pohádek

Svět víl a kouzelníků, skřítků a vodníků, statečných princů a krásných zakletých princezen, hloupých i prohnaných čertů, venkovských chasníků a lidožravých obrů – tak pestrý a kouzelný je pohádkový svět, který najdete v této knize. Velký soubor známých i méně známých českých pohádek se před vámi v celé své nádheře a rozmanitosti otevírá díky převyprávění Pavla Šruta a krásným ilustracím Evy Frantové.
Vychází 13. 9. 2017, nakladatelství Pikola. Cena 349 Kč, 320 stran.

Tato prezentace používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte.