Lednové novinky z dětského nakladatelství Bambook

Papírové vlaštovky
Papírové vlaštovky
1. února 2019, Kristina Neumannová Bílá

Představujeme lednové novinky z dětského nakladatelství Bambook:

Papírové vlaštovky

Pamatujete si, jak se skládá vlaštovka? Postup už nemusíte držet v hlavě. V této knize najdete návody na složení 25 modelů úžasných a osvědčených papírových vlaštovek. Složení každého modelu je srozumitelně vysvětleno a postup vidíte na obrázcích.
K dispozici je také 55 barevných papírů velikosti A4, ze kterých složíte ty nejhezčí a nejpestřejší vlaštovky.


Páteční cesta za kočkoládou

V pátek se dá vždycky očekávat to nejlepší. Kdo by ale věřil, že z babiččiny půdy je to jenom krůček do nejhustějšího pralesa ze všech hustých pralesů? Stačí jen zavolat: „Kočkoláda!“ Když jednoho pátečního odpoledne Natálka s Tomem objeví mezi starým haraburdím malý vyřezávaný domeček, začne tím jejich neuvěřitelné pralesní putování za zázračnou medicínou. Kromě toho, že poznají novou kamarádku Lavandulu a tajemného Kočkoládu, zjistí také, že na některé věci je i zázračná medicína krátká.
Příběh jako vystřižený z toho nejbláznivějšího snu doprovodila ilustracemi oblíbená ilustrátorka Markéta Vydrová.

 

Na Elzu je spolehnutí

Řeknete si kočka – chlupatý mazel, to byste ale Elzu podcenili. Elza je věrná přítelkyně, čtenářka, kuchařka a detektivka. Vylíže se z každé bryndy. Mají kočičí kamarádi hlad? Zuří v noci bouřka? Ztratily se slepice? Všechno se dá nějak vymňouknout. Ať se děje co se děje, na Elzu je spolehnutí!
Příběh o chytré kočce tulačce, která nakonec najde velkou kočičí rodinu, je určen pro začínající čtenáře. Doprovázejí ho přívětivé ilustrace Evy Rémišové.

 

Z předškoláka školákem

Výjimečná publikace pro rodiče začínajících školáků. Máte pochybnosti o tom, zdali je vaše dítě dostatečně zralé na vstup do školy? Nevíte, jak mu pomoci s rozvojem rozumových a grafomotorických schopností a dovedností? Tato kniha je pak určená právě vám.
Najdete v ní kritéria školní zralosti předškolního dítěte a zároveň seznam otázek, na které by dítě mělo znát odpovědi. Dále se zabývá tím, jaké mohou být důvody k odkladu školní docházky nebo naopak k předčasnému zaškolení. Nechybí ani ukázkové případy psychologického vyšetření dětí, u kterých byla školní zralost posuzována.
Druhá část knihy přináší na 90 černobílých pracovních listů podněcujících dětskou fantazii, které vám pomohou rozvíjet dítě tak, aby bylo připravené na školu.

Tato prezentace používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte.