Vánoční tipy pro dětské čtenáře z nakladatelství Euromedia

Jiří Kahoun: Medvídek Popo
Jiří Kahoun: Medvídek Popo
20. listopadu 2019, Michaela Fialová Rozšafná

Představujeme knihy pro předškoláky a mladší i starší školáky, protože Ježíšek určitě přinese knížky!

Pro předškoláky

Jiří Kahoun: Medvídek Popo

V jedné divoké bambusové zahrádce žije malé černobílé stvoření. Má oči, uši, čumáček, pusu, hlavu, čtyři pracky a babičku. Medvídek má na ni spoustu otázek a babička má naštěstí spoustu pandí trpělivosti. Jak se žije pandí život, se děti dozvědí v nové knize oblíbeného autora Jiřího Kahouna, doprovázené krásnými ilustracemi Anety Františky Holasové.

Gough Julian, Field Jim: Brumla a Remcík 3 – Spící vetřelec

Dobrosrdečná a věčně optimistická medvědice Brumla a škarohlídský králík Remcík jsou zase zpátky a s nimi i noví kamarádi! Jednoho krásného dne naruší idylku u jezera prazvláštní stvoření. Malá kulička je Brumle docela sympatická, ale podle jednoho věčně skuhrajícího králíka je to kriminálník všech kriminálníků. A ještě navíc neobyčejně opeřený! Zdá se, že se krásný den mění v ten nejhorší z nejhorších... Ale nebude to nakonec přesně naopak? Příběh o kráse přátelství, umění omluvit se a taky o tom, co se všechno svede na jedno borůvkové hovínko.

Roald Dahl: Zdivočelé pohádky

Pozor, oficiální hlášení! Pohádky se zbláznily… Šest oblíbených pohádek – takt trochu jinak! Co by ale člověk mohl čekat od známého spisovatele Roalda Dahla, než pořádnou dávku humoru a překvapení! Přečtěte si, jak můžou známé příběhy o Popelce nebo Třech prasátkách zdivočet, když se dostanou do rukou spisovatele, který nezná hranic.

Pro mladší školáky

Dav Pilkey: Dogman 2 – Utržený ze řetězu

Hrdina s psí hlavou se opět představuje ve světově proslulém komiksu! Obranář zákona a mstitel pes-práví je opět tady! Se srdcem hrdiny, silnými pažemi, bystrým rozumem… a hustou srstí. Dokáže zatočit se zločinem ve svém rodném městě? A kdo mu protentokrát bude stát v cestě? Zdá se, že Dogman se tentokrát doslova utrhl ze řetězu… Slavný tvůrce komiksových příběhů Dav Pilkey přináší další díl veleúspěšné série o Dogmanovi, která se usídlila na předních místech v žebříčcích nejprodávanějších knih.

Jirka Král: Jirka – Výběr toho nejlepšího z komiksů Jirky Krále 2

Pokračování výběru toho nejlepšího z komiksů JIRKA. Kniha obsahuje celkem 32 příběhů z komiksů z let 2017–2019. Příběhy mají většinou výchovný charakter, objevuje se v nich postava Jirky, jeho sestry Katky a psa Arona.

Tereza Pařízková: Stela a šestnáct huskyů

Toto je příběh desetitelé Stely a jednoho velkého psího závodu, který její rodinu zavede z Osmihorek až na Aljašku. Stela žije s tátou a dědou v horách, a i když je velkou obdivovatelkou Jacka Londona, netuší, že se do krajiny zlaté horečky sama brzy podívá. Její tatínek je totiž masér a se svým spřežením se rozhodne pokořit tu nejnebezpečnější závodní trať na světě. Vyprávění holčičky Stely o její rodině – lidské i té psí, je věnováno všem dobrodružným duším.

Jenny Jacobyová: Postav si vlastní DINOSAUŘÍ MUZEUM

Přišla ti bedna plná úchvatných zkamenělin a nálezů do muzea. Rozbal ji a vyndej vše, co budeš potřebovat pro dokončení exponátů. Každá pravěká skládací kostra je doplněna jednoduchými instrukcemi. Tak najdi tu správnou místnost na plánku muzea a pusť se do toho! Na závěr ještě umísti doplňkové exponáty a muzeum může otevírat. Kromě zkamenělin a nálezů do muzea kniha obsahuje základní historii dinosaurů, popis jejich základních druhů a rozdělení.

Pro starší školáky

Láďa Hruška: Průšvihy drzého záškoláka – Miky pátrá, radí, zachraňuje

Miky Marný není ve škole ani za školou vůbec marný! Je to úplně normální šesťák. Nesnáší učení, protože na světě je přece spousta užitečnějších věcí ,než sedět jako bábovka nad úkolama. Občas dostane poznámku, jelikož je někdy drzý, a sem tam zajde i za školu. Nejvíc ale o víkendu – školník totiž zapomíná vypínat wi-finu, takže si tam Miky může hrát na tabletu, když to má doma zrovna zakázaný! Hlavně je ale Miky správnej kluk, co má spoustu bezva kamarádů s kupou problémů. Ještě že si Miky dokáže se vším poradit! A poradí i tobě – jak si vyrobit vlastní jedlý sliz a super kryt na mobil nebo jak zatočit s pupínkama na ksichtíku. A to se cóóó? Vyplatí!!!

Mike Barfield: Atom v kupce sena

Věděl/a jsi, že diamanty a uhlí jsou ve své podstatě to samé? Nebo že smrtící přísada, která se používá k výrobě nejnebezpeč-nější zbraně v historii lidstva, se nachází i v obyčejné láhvi balené vody? Absolutně všechno ve vesmíru je vytvořeno z 92 částic. Mnohé ze složek atomů můžeme nalézt dokonce i u nás doma. Tento zábavný průvodce chemickými prvky je doslova nabitý fakty o částicích tvořících vše kolem nás. Tak neváhej a připoj se k proslulému vědeckému detektivovi Šerloku Houbelesovi, který zkoumá prvky ukryté přímo u tebe doma. Pomoz mu s jeho výbušnými experimenty a prostřednictvím atomových komiksů se seznam s nejslavnějšími vědci, kteří objevili prvky a jejich úžasné účinky.

Tereza Lukešová: To jsem z toho jelen

Víte, že divočák s chutí slupne i malou srnku, zajíc je mistr kamufláže a kachna se může zamilovat do nafukovacího míče? A že tohle všechno už dávno vědí mistři na slovo vzatí – myslivci? Ne nadarmo je slovo myslivost odvozeno od slova myslet. Moudře a citlivě pečovat o les a chránit ho před pytláky přeci jen vyžaduje nějaké umění! Myslivci si dokonce vytvořili svoji vlastní tajnou řeč. Jestli jí chcete rozumět, dozvědět se třeba, co je to šoulačka nebo čiplenka, že kazatelna není jen v kostele, jak vypadá hon, co dělají lovečtí psi a jak žije divoká zvěř v lese, pak je pro vás tato kniha jako stvořená!


Tato prezentace používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte.