Florentýna a kouzelná kniha a další letošní novinky

Florentýna a kouzelná kniha
9. března 2018, Kristina Bílá

Přestavujeme novinky z nakladatelství Grada, které vyšly na začátku tohoto roku: Florentýna a kouzelná kniha; Ema a jednorožec – Medailon moci; Zábavné spojovačky - Zvířata; Vyjmenovaná slova – doplňovačky, křížovky, osmisměrky.

Florentýna a kouzelná kniha - Iva Gecková 

Představte si, že vstoupíte do příběhu své oblíbené knížky a fantazie a realita splynou. Florentýně se něco podobného přihodí. Ve starobylém knihkupectví se začte do knihy, která jí vrátí štěstí. Však bylo načase! Po smrti maminky Florentýna nemůže uvěřit, že za temnými mraky svého smutku ještě někdy uvidí slunce. 

Více o knize zde: https://www.grada.cz/florentyna-a-kouzelna-kniha-9903/

Ema a jednorožec – Medailon moci - Oldřiška Ciprová, Lenka Němcová

Ema má vážné starosti. Jenže tentokrát se to netýká jejího jednorožce ani to nijak nesouvisí s Říší snů. Do třídy k Emě začal chodit nový spolužák Kristián. Je zamlklý a vážný, ale má ty nejkrásnější a nejzvláštnější oči na celém světě - jako by se v nich odrážel Emin osud.
Ema se do těch očí okamžitě zakouká. Tak ráda by s Kristiánem trávila trochu víc času než jen pár chvil při hodině přírodopisu, ale on má svůj vlastní svět, do kterého nikoho včetně Emy nepouští. Barča se nemůže na utrápenou Emu dívat, a tak se obrátí se na přátele z Říše snů a poprosí je o pomoc. Bájný jednorožec Keira, čarodějka Aislin i válečný oř Conall - všichni jsou ochotni Emě pomoci.
Bojovat s temnotou je však hračka ve srovnání s otevíráním Kristiánova srdce. Kristián sice skrývá tajemství o svém původu velmi pečlivě, brzy však vyjde najevo, že existence Říše snů pro něj není vůbec žádná novinka. Keiře dochází, že Kristián není obyčejný kluk, neboť podivný medailon na chlapcově krku není jednorožci úplně neznámý. Budoucnost rodu Vyvolených je vážně ohrožena a další dobrodružství Emy a jednorožce prověří nejen jejich přátelství, ale i Eminu moc v Říši snů.

Více o knize zde: https://www.grada.cz/ema-a-jednorozec-medailon-moci-9906/

Zábavné spojovačky - Zvířata - Václav Ráž

Baví tě objevovat skryté obrázky a jedním tahem nakreslit domácí mazlíčky, zvířata ze statku, z přírody nebo ze zoo? Obrázek si pak můžeš vybarvit a pochlubit se rodičům nebo věnovat kamarádům. A při tom si ještě hravou formou uvolníš ruku a procvičíš pozornost, soustředění, trpělivost i jemnou motoriku. Tak pojď na to a objev spoustu úžasných zvířátek!

Více o knize zde: https://www.grada.cz/zabavne-spojovacky-zvirata-10070/

Vyjmenovaná slova – doplňovačky, křížovky, osmisměrky - Zuzana Pospíšilová, Drahomír Trsťan

Tvrdé, nebo měkké? Váháš, kdy psát po obojetných souhláskách měkké I a kdy tvrdé Y? Procvič si vyjmenovaná slova a poznávání slov příbuzných! Tohle je pro tebe ta správná knížka.
Křížovky, osmisměrky, vtipné obrázky a omalovánky ti pomůžou se záludnostmi pravopisu. Tvrdé, nebo měkké? To už pro tebe nebude záhada! Ilustrovaný soubor pravopisných úkolů poslouží při domácí přípravě a uvítají ho jistě i učitelé pro zpestření výuky.

Více o knize zde: https://www.grada.cz/vyjmenovana-slova-doplnovacky-krizovky-osmisme-9915/


Tato prezentace používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte.